Podsumowanie VI Dni Pracy Organicznej – PODZIĘKOWANIA

Składamy serdeczne podziękowania za przystąpienie do Komitetu Honorowego VI Dni Pracy Organicznej,które odbyły się w dniach 19-29 kwietnia 2017 r. Panom:

• Zbigniewowi Hoffmannowi  ? Wojewodzie Wielkopolski
  • Markowi Woźniakowi ? Marszałkowi Województwa Wielkopolskiego
  • Jackowi Jaśkowiakowi ? Prezydentowi m. Poznania
  • Janowi Grabkowskiemu ? Staroście Poznańskiemu
  • Ks. Abp. Stanisławowi Gądeckiemu ? Metropolicie Poznańskiemu
  • Kolegium Rektorów Miasta Poznania
  • Prof. Andrzejowi Gulczyńskiemu ? Peresowi  Poznańskiego Towarzystwa Przyjaciół Nauk

Za uświetnienie naszej imprezy swoją obecnością dziękujemy również Wicewojewodzie Wielkopolski Marlenie Maląg, Jackowi Solarskiemu Wiceprezydentowi Poznania, Burmistrz Lubonia Małgorzacie Machalskiej, p. Sekretarz Agacie Kubackiej, II zastępcy 3, Panu Piotrowi Młynarzowi z Wydział Rozwoju Miasta Ostrowa, Staroście Pilskiemu ? Eligiuszowi Komarowskiemu, Dyrektorce Biblioteki Raczyńskich Annie Gruszeckiej, Wójtowi Suchego Lasu Grzegorzowi Wojterze, laureatom poprzednich Wawrzynów Pracy Organicznej  i rektorom poznańskich uczelni wyższych.

Szczególne podziękowania należą się wszystkim zaangażowanym osobom za ogrom pracy, poświęcony czas, zaangażowanie włożone w organizację tegorocznych obchodów.

Dodatkowo pragniemy podziękować naszym partnerom, dzięki którym znów mogliśmy rozszerzyć granice obchodów na niemalże całą Wielkopolskę:

Samorządowi Województwa Wielkopolskiego oraz Panu Marszałkowi Markowi Woźniakowi, Powiatowi Poznańskiemu oraz Panu Staroście Janowi Grabkowskiemu, Miastu Luboń i Pani Burmistrz Małgorzacie Machalskiej, Wójtowi Suchego Lasu Grzegorzowi Wojterze. Miastu Poznań i Prezydentowi Jackowi Jaśkowiakowi, Burmistrzowi Miasta i Gminy Swarzędz Tomaszowi Zwolińskiemu, Uniwersytetowi Przyrodniczemu.

Gorące podziękowania za prowadzenie imprezy  i konferansjerkę należą się Panu prof. Jarosławowi Liberkowi.

Za przygotowanie występu artystycznego podziękowania składamy uczniom Szkoły Podstawowej nr 2 im. A. hr. Cieszkowskiego w Luboniu oraz Poznańskiemu Chórowi Kameralnemu Towarzystwa Muzycznego im. Henryka Wieniawskiego pod. dyr. Katarzyny Matelskiej.

Podziękowania kierujemy również do Mecenata VI Dni Pracy Organicznej Fundacji Enea

jak również nieocenionych dobroczyńców, bez których nie udałoby nam się stworzyć kolejnej udanej edycji Dni Pracy Organicznej.

AGROBEX – Przestrzeń dopasowana do Ciebie
ASA Polska S.A.
W. Legutko Przedsiębiorstwo Hodowlano-Nasienne
Smart Cities sp. z o.o.
PROFI
Dom Wydawniczy REBIS
Polskie Centrum Badań i Certyfikacji S.A.
FarmEKO
ZKP Suchy Las
FOTOPLUMA-tomek siuda
ibis Poznan Stare Miasto

Pralnia Sonia
ALSTAL Grupa Budowlana
Aquanet
PASO
Kom-Lub
NOVOL
epaulownia.com
BGR Deweloper

Serdecznie dziękujemy za udostępnienie zdjęć:
Pani Martynie Szeląg – Dyrektorce Biura UW
Panu Tomaszowi Rybarczykowi z Urzędu Miasta i Gminy Swarzędz
oraz Panu Tomaszowi Siudzie Fotopluma

Za objęcie patronatem medialnym obchodów Dni Pracy Organicznej dziękujemy: TVP Poznań, Radiu Merkury, Głosowi Wielkopolskiemu, Telewizji WTK, epoznań.pl, firmie B&B oraz portalowi Dla Was Info.

Pragniemy także podziękować wszystkim Gościom, którzy uczestniczyli wraz z nami w kultywowaniu regionalnej tradycji (za rok mamy nadzieję ogólnopolskiej), serdecznie dziękujemy i zapraszamy do jej podtrzymywania oraz współpracy w promowaniu lokalnych inicjatyw.